Pankofriterad blomkål med majjo och syrad rödkål

POPULÄRT
Pankofriterad blomkål med majjo och syrad rödkål
Foto: TV4
Amanda Wiger
Amanda Wiger

Pankofriterad blomkål med majjo och syrad rödkål

Av: Amanda Wiger

Från: Efter stängning

19 ingredienser

45 min

Amandas vinnarrätt på utmaningen att laga något friterat, resultatet blev friterad pankopanerad blomkål, syrlig rödkål, sojastekt svamp och het dressing med sriracha serverad i krispigt salladsblad.

Ingredienser

portioner
  • 200 g blomkål, beroende på storlek
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • olja, till fritering

Svamp

  • 150 g shiitakesvamp
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g smör

Syrad rödkål

  • 200 g rödkål
  • 1 limefrukt

Miso- och srirachamajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk vit misopasta
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk limefrukt

Till servering

  • 1 kruka färsk koriander
  • salladsblad, t ex cosmopolitan

Gör så här

  1. Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger och miso. Vispa i oljan lite i taget tills du får en tjock majonnäs. Smaka av med sriracha, salt och pressad lime.
  2. Hyvla rödkålen tunt. Pressa på saft från ½-1 lime och salta. Krama rödkålen med händerna tills den mjuknar något.
  3. Dela blomkålen i små buketter, ca 3 cm stora. Panera i mjöl, ägg och panko. Värm oljan till 180 grader. Fritera blomkålen gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  4. Dela shiitaken i mindre bitar. Stek svampen på medelhög till hög värme i smör tillsammans med en mosad vitlöksklyfta tills svampen får fin färg. Sänk värmen och häll i sojan. Smaka av med peppar och salt om det behövs.
  5. Fyll salladsblad med rödkål, svamp, blomkål och majonnäs. Toppa med koriander.