Pankofriterad blomkål med majjo och syrad rödkål

POPULÄRT
Pankofriterad blomkål med majjo och syrad rödkål
Foto: TV4
Amanda Wiger
Amanda Wiger

Pankofriterad blomkål med majjo och syrad rödkål

12

19 ingredienser

45 min

Amandas vinnarrätt på utmaningen att laga något friterat, resultatet blev friterad pankopanerad blomkål, syrlig rödkål, sojastekt svamp och het dressing med sriracha serverad i krispigt salladsblad. 

Ingredienser

portioner2
  • 200 g blomkål, beroende på storlek
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • olja, till fritering

Svamp

  • 150 g shiitakesvamp
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g smör

Syrad rödkål

  • 200 g rödkål
  • 1 limefrukt

Miso- och srirachamajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk vit misopasta
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk limefrukt

Till servering

  • 1 kruka färsk koriander
  • salladsblad, t ex cosmopolitan

Gör så här

  1. Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger och miso. Vispa i oljan lite i taget tills du får en tjock majonnäs. Smaka av med sriracha, salt och pressad lime.
  2. Hyvla rödkålen tunt. Pressa på saft från ½-1 lime och salta. Krama rödkålen med händerna tills den mjuknar något.
  3. Dela blomkålen i små buketter, ca 3 cm stora. Panera i mjöl, ägg och panko. Värm oljan till 180 grader. Fritera blomkålen gyllenbrun. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  4. Dela shiitaken i mindre bitar. Stek svampen på medelhög till hög värme i smör tillsammans med en mosad vitlöksklyfta tills svampen får fin färg. Sänk värmen och häll i sojan. Smaka av med peppar och salt om det behövs.
  5. Fyll salladsblad med rödkål, svamp, blomkål och majonnäs. Toppa med koriander.