Panerade fläskkotletter

Panerade fläskkotletter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Panerade fläskkotletter

8 ingredienser

Genom att panera fläskkotletterna behåller de sin saftighet bättre. Använd även samma metod till att panera kycklinglår, men stek dem i ugn i stället. Suveränt gott även det!

Ingredienser

portioner
  • 4 kotletter benfria
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt, peppar, paprikapulver
  • smör och olja att steka i

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt, peppar och paprikapulver. Vänd dem därefter först i mjöl, sedan i uppvispat ägg. Vänd dem till sist i ströbröd blandat med parmesan och dragon.
  2. Stek dem sakta i en blandning av smör och olja ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med brytbönor och ugnsstekta tomathalvor kryddade med kummin.