Oxsvans med druvor

Oxsvans med druvor
Foto: TV4

Vinodlarens bästa, men även den som inte odlar vin brukar gilla den här grytan.

26 januari 2009
8

Du behöver

  • ca 1,5 kg oxsvans i bitar
  • 200 g rimmat stekfläsk, tärnat
  • 3 gula lökar, skivade
  • 2 morötter, skivade
  • 2 lagerblad
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • ca 500 g gröna druvor
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Bryn fläsket, löken och morötterna och lägg i en gryta. Krydda oxsvansen. Bryn bitarna väl och lägg i grytan. Tillsätt kryddorna.
  2. Låt grytan puttra sakta utan spad 20 – 30 minuter. Kärna ur druvorna.
  3. Lägg de flesta druvorna i grytan och fortsätt koka tills köttet lätt kan lossas från benen, vilket kan ta 2 – 3 timmar.
  4. Lägg resten av druvorna över vid serveringen. Kokt pressad potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept