En asiatisk oxfilé med tryffelmajonnäs och säsongens primörer.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Förbered köttets marinad och lägg i sous vide i ca 2 h, 55 grader.
Tryffelmajonnäs
Vispa upp äggulor tillsammans med dijonsenap, lime juice och droppa i rapsolja. Smaka av med vitlök, chili, sriracha, creme fraiche, tryffeloljan, salt och peppar.
Tillbehör
Skär sparrispotatisen och morötterna i klyftor, ringla över olja och kryddor och låt sedan gå i ca 40 minuter i ugn på 250 grader.
Stek broccolin i olja så den får lite lätt yta men inte för länge så den blir för mjuk.
Toppa med hackade nötter och sesamfrön.
Servering
Stek köttet på hög temperatur så den får yta, låt sedan köttet vila några minuter, skär upp och lägg upp allt för servering.