Oxfilé med rödvinssås och sparris

Oxfilé med rödvinssås och sparris

17 ingredienser

40 m

Det finns inget lyxigare än oxfilé som du serverar tillsammans med Gnocchipops, rödvinssås och sparris. Perfekt rätt till nyår eller andra festliga tillfällen.

Rana Gnocchipops 4 ostar

Testa Rana gnocchipops till middag ikväll!

Snabbt, enkelt och supergott med färsk pasta från Giovanni Rana.

Ingredienser

portioner

Oxfilé med tillbehör

  • 1 förp Rana Gnocchipops 4 ostar
  • 4 bitar oxfilé [ca à 150 g styck]
  • smör, tills tekning
  • 2 klyftor vitlök
  • timjankvist
  • 1 knippe grön sparris
  • olivolja
  • flingsalt
  • salt
  • peppar

Rödvinssås

  • 3 dl rött vin
  • 2 schalottenlökar, delade
  • 1 lagerblad
  • peppar
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 msk kalvfond
  • smör

Gör så här

Rödvinssås

  1. Låt rödvin koka upp ihop med schalottenlöken, lagerblad, peppar och timjankvistarna. Låt såsen reducera till ca hälften. Tillsätt kalvfond.
  2. Runda av såsen med en klick smör och sila sedan av såsen.
  3. Sätt ugnen på 120 grader.

Oxfilé med tillbehör

  1. Stek oxfilén i smör i en varm stekpanna eller grillpanna. Tillsätt två krossade vitlöksklyftor och timjan. När oxfilén har fått fin färg lägg då över den i en ugnssäker form.
  2. Låt oxfilén steka klart i ugnen. Använd en köttermometer för att få köttet som du vill ha det, innertemperaturen ska vara mellan 55-70 grader. Ta sedan ut köttet och låt det vila i folie.
  3. Stek gnocchipops enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Skär bort den nedre torra delen av sparrisen. Koka i ca 3-5 minuter, beroende på storlek.
  5. Ringla över lite olivolja på sparrisen och lite flingsalt.
  6. Servera oxfilé tillsammans med gnocchipops, rödvinssås och sparris.
TIPS!
Tips från Giovanni Rana!
Julig sallad med blåmögelost

Tips från Giovanni Rana!

Se fler härliga pastarecept

Läs mer