Overnight oats - Camilla Hamids recept

Overnight oats - Camilla Hamids recept
Foto: Ulrika Pousette
camilla hamid profilbild NY
camilla hamid profilbild NY

Overnight oats - Camilla Hamids recept

21 ingredienser

15 min + tid i kylen

Overnight oats är kallgröten som sköter sig själv i kylskåpet över natten och som ger en fantastiskt mjuk, mild och mättande havregrynsgröt. På morgonen är det sedan bara att lägga på någon av dessa underbart goda toppingar och njuta. Varje topping räcker alltså till en sats av overnight oats.

Ingredienser

portioner

Grundrecept

  • 6 dl havregryn
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 7 dl havredryck (eller mjölk)

Banan- och jordnötssmör

  • 0,5 banan
  • 2 msk crunchy jordnötssmör
  • 1 msk jordnötter, grovhackade
  • mörk choklad 70 %, finhackad

Bärdröm

  • 125 g frysta bär, valfri sort
  • 0,3 dl strösocker
  • 1 krm agar-agar (kan uteslutas)
  • 2 msk rostade och saltade mandlar, grovhackade
  • färska bär

Bounty

  • 0,5 dl kokosmjölk, den tjocka fasta delen i burken (kall)
  • riven kokos
  • färska hallon
  • mörk choklad 70 %, finhackad

Jordgubb

  • 0,5 dl vaniljyoghurt
  • färska jordgubbar, i bitar
  • riven kokos
  • färsk citronmeliss, plockade blad

Gör så här

  1. Rör ihop havregryn, vaniljpulver, salt och havredryck. Låt stå i kylen över natten.
  2. Toppa med valfri topping.
  3. Bärdröm
    Koka ihop frysta bär, socker och agar agar tills sockret har lösts upp. Häll över i en skål och låt svalna i kylskåpet.