Ostfyllda lövbiffsrullader

POPULÄRT
Ostfyllda lövbiffsrullader
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Ostfyllda lövbiffsrullader

20 ingredienser

50 min

Underbart goda lövbiffsrullader fyllda med mozzarella och salvia tillagade i en gräddig och mustig sås. Tillsammans med kokt potatis vänd i olivolja och rosmarin samt smörstekt spenat blir det en härlig helgmiddag att bjuda på.

logo
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Rullader

  • 600 g lövbiff
  • 2 mozzarellaostar
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 1 dl vitt vin, torrt, vin
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • citron
  • smör, till stekning

Potatis

  • 800 g potatis
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • olivolja
  • salt

Smörslungad spenat

  • 200 g färsk spenat
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd

Rullader

  1. Skär mozzarellan i skivor. Lägg en skiva mozzarella och två salviablad på varje lövbiff. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Vänd dem i mjöl och stek sedan i smör tills de fått gyllene färg.
  3. Ta upp rulladerna och lägg dem på ett fat, nu är det dags att göra såsen!
  4. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken i pannan tills den blivit genomskinlig och karamelliserad.
  5. Häll på vinet och låt det koka in i löken.
  6. Häll därefter på kalvfonden och vatten. Låt koka ihop till cirka hälften.
  7. Tillsätt grädde och honung, låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och citron.
  8. När såsen är god lägger du i rulladerna och låter dem brässera ca 20 minuter i såsen. Under tiden kokar du på potatisen!

Kokt potatis

  1. Skala och dela potatisen. Koka i mycket vatten med rejält med salt. Repa och finhacka rosmarinen.
  2. Häll av potatisen och vänd runt med salt, rosmarin och olivolja.

Smörslungad spenat

  1. Hetta upp smör i en stekpanna.
  2. När smöret smält vänder du i spenaten och låter den tillagas i någon minut, tills den är mjuk och härlig. Smaka av med salt.

Servering

  1. Servera rulladerna med kokt potatis och smörslungad spenat.