Ostfyllda lövbiffsrullader

POPULÄRT
koket.se
Ostfyllda lövbiffsrullader
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Ostfyllda lövbiffsrullader

20 ingredienser

50 min

Underbart goda lövbiffsrullader fyllda med mozzarella och salvia tillagade i en gräddig och mustig sås. Tillsammans med kokt potatis vänd i olivolja och rosmarin samt smörstekt spenat blir det en härlig helgmiddag att bjuda på.

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rullader

  • 600 g lövbiff
  • 2 mozzarellaostar
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 1 dl vitt vin, torrt, vin
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • citron
  • smör, till stekning

Potatis

  • 800 g potatis
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • olivolja
  • salt

Smörslungad spenat

  • 200 g färsk spenat
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Rullader

  1. Skär mozzarellan i skivor. Lägg en skiva mozzarella och två salviablad på varje lövbiff. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Vänd dem i mjöl och stek sedan i smör tills de fått gyllene färg.
  3. Ta upp rulladerna och lägg dem på ett fat, nu är det dags att göra såsen!
  4. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken i pannan tills den blivit genomskinlig och karamelliserad.
  5. Häll på vinet och låt det koka in i löken.
  6. Häll därefter på kalvfonden och vatten. Låt koka ihop till cirka hälften.
  7. Tillsätt grädde och honung, låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och citron.
  8. När såsen är god lägger du i rulladerna och låter dem brässera ca 20 minuter i såsen. Under tiden kokar du på potatisen!

Kokt potatis

  1. Skala och dela potatisen. Koka i mycket vatten med rejält med salt. Repa och finhacka rosmarinen.
  2. Häll av potatisen och vänd runt med salt, rosmarin och olivolja.

Smörslungad spenat

  1. Hetta upp smör i en stekpanna.
  2. När smöret smält vänder du i spenaten och låter den tillagas i någon minut, tills den är mjuk och härlig. Smaka av med salt.

Servering

  1. Servera rulladerna med kokt potatis och smörslungad spenat.