Örtgnocchi med skinka

Örtgnocchi med skinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Örtgnocchi med skinka

9 ingredienser

Skinksås och pasta är en både snabblagad och populär vardagsrätt. Här är en lite lyxigare variant med potatisgnocchi och sås smaksatt med färska örter. Servera gärna med färska tomater.

Ingredienser

portioner
  • 500 g gnocchi
  • 1 kruka färsk basilika
  • 300 g rökt skinka
  • matfett, att steka i

bechamelsås:

  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt 5 dl mjölk, salt och vitpeppar under omrörning. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
  2. Koka gnocchin enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Blanda i hackad basilika i béchamelsåsen. Lägg i den varma gnocchin.
  3. Stek skinkan i smör i en stekpanna. Servera gnocchin med skinkan.