Vispa äggvitorna till vitt skum, tillsätt lite socker åt gången tills du fått en blank maräng. Blanda ihop de andra ingredienserna i en annan skål och vispa dem tills det blir en luftig smet. Vänd ner äggvitan.
Bred ut på en bakpappersklädd plåt och grädda i ca 7 minuter. Lägg ett bakplåtspapper över och vänd dem upp och ner, låt svalna.
Chokladtryffel
Värm upp grädden och sirapen. Häll den över den hackade chokladen. Rör till en blank och slät kräm. Rör ner smöret.
Kaffesmörkräm
Koka upp mjölk, kaffebönor och socker, låt det dra en stund. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner kaffeblandningen i äggblandningen under omrörning.
Häll tillbaka det i kastrullen och sjud på svag värme tills den börjar bli tjock, 85 grader.
Sila blandningen ner i en ny bunke. Tillsätt snabbkaffet och vispa tills den blir rumsvarm. Rör ner smöret, lite åt gången, vispa hela tiden tills allt smör är nedvispat och krämen känns luftig. Ställ åt sidan.
Kaffe syrup
Koka upp och sjud tills sockret har smält. Ställ åt sidan för att svalna.
Montering
Skär bottnarna i tre lika stora bitar, dela dem på bredden. Smält mörk choklad och rapsolja.
Pensla den första bottnen med chokladen, lägg ett bakplåtspapper över direkt och vänd på den. Antingen monterar du kakan i en form eller på fri hand.
Lägg bottnen med chokladen på först och pensla rikligt med kaffesyrupen, bred ut hälften av smörkrämen, försök att få lagren lika tjocka. Lägg på en botten och pensla rikligt med kaffesyrup. Bred på chokladganachen. Lägg på sista bottnen och pensla rikligt med kaffesyrup. Bred på den sista smörkrämen, försök att få den så slät som möjligt. Ställ i kylen några timmar.
Garnering
Smält chokladen. Sikta kakao över kakan. Skär i portionsbitar med en varm kniv. Garnera bitarna med smält choklad.