Dessa kallas ”One bowl brownies” av den enkla anledningen att alla ingredienser blandas i en och samma skål innan smeten ska ner i formen och in i ugnen. Inget smör ska smältas, inga ägg ska vispas. Busenkelt och galet gott!
Ingredienser
3,5 dl strösocker
3,75 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 krm salt
2 tsk vaniljsocker
5 ägg
2,25 dl neutral olja (t.ex. rapsolja, ej kallpressad)
0,5 krm flingsalt
3 dl mörka chokladknappar
Till servering
vispgrädde
blandade bär
glass, till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, cirka 20 × 20 cm, med bakplåtspapper.
Rör ihop alla ingredienser utom chokladknapparna till en slät smet i en bunke. Häll smeten i formen och strö över chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Känn med en sticka – den ska vara lite kladdig i mitten när du provar. Ta ut kakan och låt svalna helt.
Skär i rutor och servera gärna med en klick vispad grädde, bär eller en kula glass.