One bowl brownies

NYHET
One bowl brownies
Foto: Helén Pe
Frida Skattberg porträtt
Frida Skattberg porträtt

One bowl brownies

12 ingredienser

40 min

Dessa kallas ”One bowl brownies” av den enkla anledningen att alla
ingredienser blandas i en och samma skål innan smeten ska ner i formen och in i ugnen. Inget smör ska smältas, inga ägg ska vispas. Busenkelt och galet gott!

Ingredienser

portioner
  • 3,5 dl strösocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 ägg
  • 2,25 dl neutral olja (t.ex. rapsolja, ej kallpressad)
  • 0,5 krm flingsalt
  • 3 dl mörka chokladknappar

Till servering

  • vispgrädde
  • blandade bär
  • glass, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form, cirka 20 × 20 cm, med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop alla ingredienser utom chokladknapparna till en slät smet i en bunke. Häll smeten i formen och strö över chokladknapparna.
  3. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Känn med en sticka – den ska vara lite kladdig i mitten när du provar. Ta ut kakan och låt svalna helt.
  4. Skär i rutor och servera gärna med en klick vispad grädde, bär eller en kula glass.