Olivspäckad färslimpa

Olivspäckad färslimpa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Olivspäckad färslimpa

14 ingredienser

Oliver i köttfärslimpan är både gott och vackert. Gröna oliver med en röd paprikabit i blir finast.

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g blandfärs
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl vatten
  • 2 morötter, rivna
  • 15-20 gröna oliver, skivade
  • 1 förp bacon
  • smör till ugnsformen

Till servering:

  • kokt ris
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en ugnsform lätt. Låt ströbrödet svälla i vattnet några minuter. Blanda alla ingredienser utom bacon till en smidig färs.
  2. Forma en limpa direkt i ugnsformen. Täck den med baconskivor.
  3. Grädda färsen på falsen strax under mitten 50 – 60 minuter. Servera med tillbehören.