Citronstekt hälleflundra med caesarsallad

Citronstekt hälleflundra med caesarsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Citronstekt hälleflundra med caesarsallad

15 ingredienser

20 min

Med fräsch smak av citron och på en bädd av krispig Caesarsallad, kommer denna goda hälleflundra.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar hälleflundra [á 160 g]
  • 1 smör, till stekning
  • 1 dl citronsaft, pressad
  • 1 msk honung
  • 1 tsk svartpeppar, malen

Caesardressing:

  • 2 äggulor
  • 2 dl olivolja
  • 100 g parmesanost, riven
  • 1 msk vitlök, hackad
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 sardell
  • romansallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm upp citronjuicen i en kastrull och reducera, det vill säga koka ihop tills 1 matsked återstår, tillsätt honung och svartpeppar. Tag av citronjuicen från plattan och pensla den på fiskens översida.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken, cirka 2-3 minuter på varje sida.
  3. Caesardressing: Mixa ihop äggulor, vitlök och sardeller. Häll i oljan droppvis under vispning tills det blir en krämig sås.
  4. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Blanda i salladen och servera den tillsammans med fisken.