Fattiga riddare och falska munkar

20 röster
12 st

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • formfranska som gärna får vara lite torrt (eller vetebröd)
  • 2 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Vispa alla ingredienser till en jämn smet som gärna får stå 10 minuter innan den används.
  2. Skiva formfranskan eller vetebrödet i ca 2 cm tjocka skivor.

     


  3. Blötlägg skivorna i smeten i ca 2 minuter.

     


  4. Fattiga riddare:

    Stek skivorna gyllenbruna i smör och rulla sedan skivorna i kanel och socker.

     

     


  5. Falska munkar:
    Skär ut runda skivor av vitt bröd eller vetebröd, alternativt använd vetebullar som först kantskärs och sedan delas på mitten.
  6. Lägg ihop skivorna två och två med en matsked äppelkompott emellan.
  7. Alternativt kan färdigt äppelmos användas. Blötlägg i äggsmeten i ca två minuter. Stek munkarna gyllenbruna i smör på medelhög värme – på båda sidor!
  8. Rulla de nystekta munkarna i strösocker
19 januari 2014