Svartvinbärskaka med mandelmassa

36 röster

Kaka med frysta svarta vinbär och mandelmassa i perfekt kombination.

Visa mer

Du behöver

Kaka

  • 5 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g mandelmassa, riven
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • 50-75 g iskallt smör att hyvla över

Fyllning

  • 8 dl frusna svarta vinbär

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Riv mandelmassan grovt och tillsätt den tillsammans med mjölet. Blanda väl.
  3. Häll smeten i smord och bröad form.
  4. Strö över och tryck ner vinbären här och var. Fördela pärlsockret över.
  5. Hyvla till sist skivor av det kalla smöret med en osthyvel och täck kakan med smörskivorna.
  6. Grädda kakan på 200 grader i 45 minuter.
  7. Servera med grädde eller vaniljsås!
2 augusti 2013

Fler goda recept