Citronkaka med lättvispad grädde

Monika Ahlberg

Citronkaka med lättvispad grädde

5 ingredienser

Det här är en supergod och fräsch kaka. Lite av kladdkaka i karaktären. Låt den hellre stå för kort tid i ugnen än för lång, då blir den allra godast! /Monika Ahlberg

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Blanda ner socker, ägg, citronskal och citronsaft. Rör till sist ner mjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm.
  4. Grädda kakan på 180 grader i ca 25-30 minuter.
  5. Pudra gärna över lite florsocker. Skär upp och servera med lättvispad grädde.