Cheeseburgare

Cheeseburgare
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson

Cheeseburgare

11 ingredienser

20 min

I de här burgarna får skivor av cheddarost smälta in och sätta smak. Ät dem med dina favorittillbehör!

Ingredienser

portioner
  • 750 g nötfärs
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja, för pensling
  • 4 skivor cheddarost

Tillbehör:

  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 4 hamburgerbröd, rostade
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg köttfärs, lök, vitlök, samt salt och peppar i en skål och blanda väl.
  2. Dela upp köttblandningen i fyra lika stora portioner och forma burgare med händerna, cirka 1,5 centimeter tjocka.
  3. Pensla burgarna med olja och stek på hög värme i 4 minuter på en sida, vänd och lägg en skiva ost på och stek sedan i ytterligare 4 minuter, tills burgaren är genomstekt och osten har smält.
  4. Servera med grönsaker och bröd och gärna med pommes frites, ketchup, senap och majonnäs. Allt efter smak.