Cloud Frosting och Marshmallow Fluff

koket.se
Cloud Frosting och Marshmallow Fluff
Foto: TV4
Manuela Kjeilen
Manuela Kjeilen

Cloud Frosting och Marshmallow Fluff

8 ingredienser

Cloud Frosting är otroligt god och kan användas på cupcakes, pajer, cheesecake och mycket mer. Den är väldigt god och inte för söt.

Se Manuela Kjeilen laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 dl äggvita
  • 0,5 tsk citron, saft
  • 340 g strösocker
  • 0,65 dl vatten
  • 1-2 tsk vaniljextrakt
  • rosa karamellfärg (om du vill)

Marshmallow Fluff

  • 1 sats Cloud Frosting
  • 1,5 msk flytande glykos

Gör så här

  1. Häll äggvitor och saft av citron i en skål.
  2. Häll socker och vatten i en kastrull och rör ihop det lite snabbt. Placera kastrullen över värmen och låt den stå där tills sockerlagen blir 120 grader. Använd en sockertermometer om du har en.
  3. När sockerlagen har nått 120 grader, vispa äggvitorna tills de börjar skumma. Tillsätt sedan lagen, lite i sänder och vispa tills det är fluffigt, cirka 5 minuter. Var försiktig så att du inte vispar för mycket!
  4. Tillsätt vaniljextrakt och några droppar karamellfärg om du vill ha en vacker rosa färg.

Marshmallow Fluff

  1. Följ receptet till Cloud Frosting ovan men tillsätt glykos samtidigt som du värmer upp socker och vatten.