Caramel and chocolate tart

koket.se
Caramel and chocolate tart
Foto: TV4
Manuela Kjeilen
Manuela Kjeilen

Caramel and chocolate tart

8 ingredienser

Denna är chocolate och caramel heaven för mig! En fantastisk kombination: oreokex, kola och choklad plus valnötter för extra crunch. En liten bit räcker länge.

Här hittar du receptet på

homemade caramel sauce

Se Manuela Kjeilen laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stor paj

Oreobotten

  • 170 g oreos, finmalda (utan fyllning)
  • 70 g smör, smält, varmt
  • 3 msk strösocker
  • 1 sats homemade caramel sauce
  • 150 g valnötter, rostade

Chocolate glaze

  • 70 g smör
  • 115 g mörk choklad
  • 2 tsk flytande glykos

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.

Oreobotten

  1. Ta bort fyllningen i oreokexen och finfördela dem. Blanda med smält, varmt smör och socker.
  2. Pressa ut blandningen i en pajform (18 cm i diameter). Sätt in formen i frysen medan du gör
  3. Homemade Caramel Sauce med 5 dl extra vispgrädde, se länk ovan.
  4. Rosta valnötterna i ugnen i cirka 7 minuter. Tillsätt dem i den färdiga kolasåsen.
  5. Grädda bottnen i 10 minuter och låt den svalna innan du fyller den med kolasås. Låt den sedan stå i kylskåpet i 1 timme.

Chocolate glaze

  1. Häll alla ingredienser i en skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Låt den stå där tills allt har smält. Ta skålen från värmen och rör om tills du ser att glazen glänser.
  2. Bred ut glazen över kolasåsen och sätt hela härligheten i kylskåpet i 3 timmar innan du serverar den.