Citron- och lakritsvåfflor

Citron- och lakritsvåfflor
Foto: TV4
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Citron- och lakritsvåfflor

0

5 steg att laga

10 ingredienser

15 min + gräddning

Smaksätt dina våfflor med citronskal och lakritsgranulat. Toppa med hallon och vaniljsås, mums vad gott!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 20 g strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 110 g smör, smält
  • 0,5 citron, bara raspet
  • 1 msk lakritsgranulat

Servering

  • färska hallon
  • vaniljsås

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  2. Tillsätt ägg, socker och mjölk. Vispa till en jämn smet.
  3. Tillsätt det avsvalnande smöret samt citronrasp och lakritsgranulat.
  4. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
  5. Grädda våfflorna och servera med färska hallon och vaniljsås.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer