Leilas vaniljkräm

Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas vaniljkräm

371

4 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Hemmagjord vaniljkräm är underbart gott. Prova Leilas recept på vaniljkräm!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl standardmjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 7 äggula (ekologiska)
  • 0,75 dl majsstärkelse
  • 50 g smör, mjukt

Gör så här

  1. Dela din vaniljstång på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.
  3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.
  4. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.