Blåbärspaj med citron och vit choklad

Jennie Walldén KM

Blåbärspaj med citron och vit choklad

10 ingredienser

Jennie Walldéns goda blåbärspaj med smak av citronzest och vit choklad. Smulpaj med blåbär när den är som bäst!

Ingredienser

Blåbärspaj med vit choklad

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 100 g vit bakchoklad, grovhackad
  • 400 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • smör, till formen

Till servering

  • vaniljgrädde (eller glass)

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker och rivet citronskal. Lägg i smöret och jobba in det i smulorna med fingertopparna.
  2. Lägg blåbär, potatismjöl och socker i en smörad pajform och skaka runt. Toppa med smulorna och vit choklad.
  3. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera gärna med lite mjuk vaniljglass eller lättvispad vaniljgrädde.