Rabarbergrottor

Rabarbergrottor
Foto: Amelia Widell

Rabarbergrottor

Av: Hannah Widell och Amanda Schulman

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

Småkakor med rabarberfyllning. Gör din egen rabarbersylt till rabarbergrottorna eller köp färdig.

Ingredienser

portioner stycken
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl rabarbersylt (eller rabarber- och jordgubbskompott)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker, bakpulver och vetemjöl till en deg.
  3. Forma cirka 16 kulor och lägg i muffinsformar av papper.
  4. Gör ett litet hål med tummen i mitten, men inte helt genom, och klicka i sylten.
  5. Grädda kakorna i ugnen cirka 15 minuter och låt svalna.