Vispa ägg och socker med elvisp så det blir riktigt poröst och vitt.
Sikta de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt mjölblandning, olja och crème fraiche i äggvispet genom att varva ingredienserna och blanda på låg hastighet. Avsluta med citronzest och -saft.
Häll smeten på en plåt med smörat bakplåtspapper och fördela den jämnt över hela plåten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Om du känner på kakan och den studsar tillbaka är den klar.
Lägg en handduk på en plan yta och pudra över- sidan med florsocker. När kakan är färdig vänder du ner den på kökshandduken. Pilla försiktigt loss bak- plåtspappret och rulla in kakan i kökshandduken. Låt svalna på ett galler.
Blåbär- och nutellakräm Vispa färskost, nötkräm och vaniljpulver med elvisp så det blir fluffigt.
Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ner den i fär- skostsmeten och blanda till en jämn och fin smet. Vänd slutligen ner sylten. Fördela smeten på tårtbottnen och rulla ihop.