Tigermjölk

0 röster

Du behöver

Fond 1

  • 1 l fiskfond
  • 1 bit kombu, blad [ca 20 cm]
  • 1 knippe koriander
  • 4 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 dl rättika, riven

Fond 2

  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 hela calamares
  • 4 klyfta vitlök, pressade
  • 2 schalottenlökar, finhackade

Fond 3

  • 5 stjälk stjälkselleri
  • 3 klyfta vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Fond 1
    Blanda ihop allt och låt sjuda i ca 20 minuter på svag värme. Sila.
  2. Fond 2
    Blanda ihop allt och låt sjuda i ca 20 minuter på svag värme. Sila.
  3. Fond 3
    Häll samman fond 1 och fond 2 och sjud i 20 minuter på svag värme. Mixa med blekselleri, vitlök och smaksätt med salt. Kyl ned.
6 februari 2015