Knäckiga havreflarnskorgar med fyllning

Anette Rosvall och Emma Hamberg

Knäckiga havreflarnskorgar med fyllning

7 ingredienser

Kan du tänka dig något ljuvligare än små korgar gjorda av havreflarn, som man fyller med egen sylt, grädde och glass? Eller kanske med chokladmousse och vaniljkräm?
Åh herregud, ring 112, vi tror vi svimmar av hänförelse! Recept från boken Din matkasse.

Bengt Frithiofssons vintips:
4197 Chateau du Juge, 2007 Cadillac, Bordeaux 79 kronor
Granne med Sauternesdistriktet på östra sidan floden Garonne. Samma honungssöta torkad fruktstil och avslutande frisk citruston.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smält smöret i din kastrull, ta av kastrullen från värmen och tillsätt alla andra ingredienser. Rör om ordentligt.
  2. Klicka ut smeten på smort bakplåtspapper med ganska långt mellanrum, flarnen flyter ut!
  3. Grädda på 200°, mitt i ugnen ca 5-7 minuter.
  4. Lossa flarnen på en gång från plåten och böj dem över en liten skål med fin form. Låt svalna och fyll med din favoritfyllning.