Hela rätten kokas i en gryta – kött, potatis och rotsaker tillsammans. Både praktiskt och energisparande.
Ingredienser
800 g nötkött av bringa eller högrev
6 dl vatten
1 tsk salt
1 lagerblad
2 gula lökar
700 g potatis
5 morötter
1 msk smör
1 krm vitpeppar
Gör så här
Lägg köttet i en stor kastrull. Häll i kallt vatten och låt det koka upp, skumma väl. Tillsätt salt och lagerblad och sjud köttet i ca 2 timmar under lock.
Skala och skiva lök, morötter och potatis. Lägg det i grytan och sjud i ca 30 minuter till.
Ta upp köttet och skär det i skivor och håll det varmt. Häll av lite buljong och spar den.
Mosa rotsakerna med en potatisstöt och rör i smör och peppar. Spä med buljongen till önskad fast konsistens. Lägg upp köttet på moset, bjud buljongen som sås bredvid.