Nötstek med rotsaksmos

Nötstek med rotsaksmos
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Nötstek med rotsaksmos

9 ingredienser

Hela rätten kokas i en gryta – kött, potatis och rotsaker tillsammans. Både praktiskt och energisparande.

Ingredienser

portioner
  • 800 g nötkött av bringa eller högrev
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 2 gula lökar
  • 700 g potatis
  • 5 morötter
  • 1 msk smör
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i en stor kastrull. Häll i kallt vatten och låt det koka upp, skumma väl. Tillsätt salt och lagerblad och sjud köttet i ca 2 timmar under lock.
  2. Skala och skiva lök, morötter och potatis. Lägg det i grytan och sjud i ca 30 minuter till.
  3. Ta upp köttet och skär det i skivor och håll det varmt. Häll av lite buljong och spar den.
  4. Mosa rotsakerna med en potatisstöt och rör i smör och peppar. Spä med buljongen till önskad fast konsistens. Lägg upp köttet på moset, bjud buljongen som sås bredvid.