Nötfärsbiffar med hela tomater och oliver

3 röster
4
Nötfärsbiffar med hela tomater och oliver
Foto: TV4

Variera färsbiffarna med att krydda färsen på annorlunda sätt. Som med de flesta färsrätter kan nötfärsen bytas ut mot lamm- eller fläskfärs. Ris eller pasta är gott till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 krm nyriven muskot
  • rivet skala av en citron
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl vetemjöl
  • Tomatsås:
  • 2 burkar hela tomater
  • 1 tsk tomatpuré
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • 0,5 dl svarta oliver
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Ta bort kanterna på brödet och smula ner det i mjölken. Låt ligga ett par minuter. Tvätta citronen och riv skalet. Skala vitlöksklyftorna och hacka persiljan. Blanda köttfärs och persilja och pressa ner vitlöken. Blanda ner brödet och knäck i ägget. Krydda färsen med salt, peppar, muskot och citronskal. Blanda noga.
  2. Forma runda små platta bullar av färsen och vänd dem i mjölet så att de får en tunn vit hinna. Bryn biffarna i olivolja och lägg dem på ett fat.
  3. Häll tomatburkarna i stekpannan och klicka i tomatpurén. Krydda med salt och peppar. Lägg i biffarna och låt dem puttra under lock tills de är genomstekta. Strö över oliverna och dekorera med basilika före servering.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept