Non stop-kakor

POPULÄRT
Non stop-kakor
Foto: Clara Lidström

Non stop-kakor

Av: Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Från: Nu bakar vi

6 ingredienser

30 min

Magiska kakor med färgglada Non stop. En superhärlig kaka att låta barnen baka själva. Se till att vara på plats för att hjälpa med varma plåtar - annars är receptet upplagt så att barn i alla åldrar ska lyckas med denna goda kaka!

Ingredienser

portioner kakor
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 dl Non stop

Gör så här

  1. Ta fram smöret en timme innan du börjar baka så det blir mjukt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Be en vuxen om hjälp.
  3. Ta fram en bunke. Lägg i smör, farinsocker, sirap och vaniljsocker. Rör om med en slev så det blir en smet.
  4. Blanda mjöl och bikarbonat i en annan bunke.
  5. Häll mjölblandningen i smeten. Knåda ihop till en deg med händerna.
  6. Dela degen i 3 delar och forma till rullar som är 30 centimeter långa.
  7. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Tryck i Non stop i degen.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Be en vuxen om hjälp med att sätta in och ta ut kakorna.
  10. Skär längderna i lagom stora kakor. Be en vuxen om hjälp. Låt kakorna ligga kvar på plåten och kallna.
  11. Häll upp ett glas mjölk och doppa.