Ugnsbakad lax på spenatbädd med parmesanost

Nils Emil Ahlin

Ugnsbakad lax på spenatbädd med parmesanost

7 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g färsk lax, utan skinn och ben (gärna mittbiten)
  • 200 g bladspenat
  • 150 g parmesanost, färskriven
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar, från kvarn
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Tag bort stjälkarna på spenaten. Skölj den och låt den rinna av. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den. Salta och peppra laxen. Lägg spenaten i mitten av formen och placera laxbiten ovanpå. Slå grädden runtom och strö osten ovanpå laxen. Ställ in formen i 175 grader varm ugn och baka laxen i 20 minuter. Se försiktigt efter i mitten på laxen att den är klar.