Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Vinbärskaka
Vinbärskaka
51
Spara
Av:
Nils Emil Ahlin
Från:
Nyhetsmorgon
11
ingredienser
Ingredienser
portioner
Deg:
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
3 dl röda vinbär
1 dl strösocker
Strössel:
1,5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
50 g smör, smält
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret och hacka ihop det med mjölet. Tillsätt ägget och knåda ihop till en deg.
Tryck ut degen i en långpanna eller form (20 x 30 cm).
Blanda vinbär och socker och fördela det över degen.
Blanda havregryn, socker och vanillinsocker med det smälta smöret. Bred strösslet över bären.
Grädda kakan i 200 grader varm ugn, på nedersta falsen, ca 20 min.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut