Sobanudlar med sesamfrön
Sobanudlar med sesamfrön
8 ingredienser
Ingredienser
- 1,5 dl sesamfrön
- salt
- 250 g sobanudlar
- 2 tsk risvinäger
- 5 tsk soja
- 2 tsk honung
- 2 tsk sesamolja
- 5 salladslökar
Gör så här
- Börja med att rosta sesamfröna i en stekpanna på hög värme. Stekpannan ska vara helt torr. Lägg de guldbruna fröna på en tallrik och låt svalna.
- Koka upp en kastrull med vatten och salt och koka sobanudlarna i cirka sex minuter. de ska vara mjuka, men de får inte koka sönder. Häll dem i en bunke med iskallt vatten för att kyla dem snabbt när du kokat färdigt. Det är viktigt att kyla dem ordentligt så att de inte fortsätter att koka av värmen.
- Blanda vinägern, sojan, honungen och lite olja i den skål du tänker servera nudlarna i. Skiva ner salladslökarna och häll i avrunna nudlarna och blanda runt. Häll i sesamfröna och blanda igen.
- För att få fram maximalt med smak bör nudlarna stå i en halvtimme innan man serverar.
- Servera som de är eller tillsammans med stekt lax.