Pavlova med passionsfrukt
Pavlova med passionsfrukt
8 ingredienser
Ingredienser
- 4 äggvitor, rumsvarma
- salt
- 2,5 dl strösocker
- 2 tsk majsstärkelse
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde, vispad
- 10 passionsfrukter
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.
- Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.
- Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.
- Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat, lägg på grädden och skeda ur innehållet i passionsfrukterna över alltihop.