Pavlova med passionsfrukt

Nigella Lawson

Pavlova med passionsfrukt

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - kort och gott

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 äggvitor, rumsvarma
  • salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 10 passionsfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.
  2. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.
  3. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.
  4. Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat, lägg på grädden och skeda ur innehållet i passionsfrukterna över alltihop.