Nigellas revbensspjäll
Nigellas revbensspjäll
15 ingredienser
Ingredienser
- 16 bitar revbensspjäll
Marinad:
- 4 msk risvinäger
- 3 msk soja
- 2 chilifrukt, röda
- 5 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
- 2 msk honung, flytande
- 1 stjärnanis
- 1 kanelstång
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk jordnötsolja
- 4 salladslökar
På köttet:
- 2 tsk femkryddor
- 2 msk honung, flytande
Till garnering:
- 2 chilifrukter
- 2 salladslökar
Gör så här
- Lägg alla marinadingredienser i en stor plastpåse och blanda väl. Lägg ner revbensspjället, blanda runt, pressa ur all luft och knyt till. Lägg köttet svalt i ett par timmar, gärna över natt.
- Värm ugnen till 200°. Häll kött och marinad i en långpanna. Täck pannan ordentligt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 1 timme.
- Ta sedan bort folien från formen, strö över kryddor och häll på honungen. Höj temperaturen till 225° och ställ in formen på nytt. Vänd på bitarna då och då. Låt formen stå inne cirka 30 minuter tills de är glansigt bruna och knapriga.
- Lägg upp revbenen på ett stort fat. Garnera med hackad chili och salladslök.
- Fotnot: Femkryddor är en blandning som innehåller kryddpeppar, sjärnanis, svartpeppar, kanel och kryddnejlika.