Marockansk lammstek
Marockansk lammstek
10 ingredienser
Ingredienser
- 2,5 kg lammstek
- 1 msk ras el hanout
- 2 citroner, saften
- 6 msk olivolja
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 1 knippe koriander, hackad
Ersättning för ras el hanout:
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk malen koriander
- 0,5 krm malen kanel
- 0,5 krm malen nejlika
Gör så här
- Gör snitt över hela lammsteken och blanda ras el hanout (eller ersättningen) med olja, citronsaft, vitlök och koriander. Gnid smeten över lammsteken och var noga med att peta in den i snitten. Stoppa hela steken i en stor plastpåse, pressa ur all luft och knyt till. Låt ligga i kylen över natten.
- Värm ugnen till 200º. Tag ut köttet i god tid så att det hinner få rumstemperatur. Lägg steken i en långpanna och häll över marinaden från påsen. Ställ in steken i ugnen och låt den stå i ungefär 1 ½ timme. Köttet ska vara mört och rosafärgat när det är färdigt.
- Låt köttet vila minst 15 minuter, gärna en timme innan du skär upp det. Servera med basmatiris och cacik (turkisk variant på tzatziki). Pitabröd är också trevligt till.