1 förp creamed sweetcorn, se recept nedan [418 gramsburk]
3 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
till creamed sweetcorn:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl kaffegrädde
2 dl vispgrädde
0,25 tsk salt
vitpeppar
2,5 msk strösocker
1 förp majs [340 g]
Gör så här
Värm ugnen till 190° och smörj en ugnsfast form – jag använder min gamla, skruffiga Pyrexform som är 33 x 25 cm. Vispa äggen i en stor skål och tillsätt sedan under slö vispning alla de andra ingredienserna. Häll upp i den smorda formen och grädda i ca 1 timme, vid det laget bör den ha stannat och pöst upp lite.
Creamed sweetcorn
Creamed sweetcorn är inte det lättaste att få tag på i Sverige. Du kan lätt laga det själv. Receptet räcker till 4 portioner. Till majspuddingen ovan räcker det med hälften av det här receptet.
Smält smöret, rör i mjölet. Späd med kaffegrädde och vispgrädde och rör i majskornen. Sjud tills det tjocknar. Smaka av med salt, peppar och socker.