Hallonpavlova

Nigella Lawson

Hallonpavlova

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - En smak av sommaren

8 ingredienser

Ingredienser

portioner

Marängbotten:

  • 6 äggvitor
  • 3,25 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 50 g mörk choklad, finhackad

Fyllning:

  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g hallon
  • 2 msk mörk choklad, grovriven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita mitt på pappret en cirkel på cirka 23 cm i diameter.
  2. Vispa sedan äggvitorna tills de börjar bilda toppar. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills marängen är styv och glansig. Häll ned den siktade kakaon och den hackade chokladen. Tillsätt också vinägern och vänd ned alltsammans tills chokladen har blandat sig helt med smeten.
  3. Bred ut smeten i cirkeln på bakplåtspappret och stryk den jämn. Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 150°. Grädda i cirka 1 timme och 15 minuter. Stäng av ugnen, glänta på luckan och låt plåten stå kvar tills marängen helt har svalnat.
  4. När det är dags att servera stjälper du upp marängen på ett stort fat. Vispa grädden luftig och bred ut den på toppen av marängen. Arrangera hallonen ovanpå grädden och hyvla chokladspån över hallonen. Ät och njut.