Natalies varma ananas á la cointreau

Varm ananas
Foto: Tv4

Natalies varma ananas á la cointreau

Av: Natalie - Borås

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Natalies varma ananas á la cointreau, serveras med färska jordgubbar och silad florsocker. En exotisk specialitet från familjen Viterlind.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 2 små ananasfrukter
  • 1 l jordgubbar

marinad

  • 1 apelsin
  • 0,75 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 dl cointreau

Zabaione

  • 4 äggulor
  • 0,25 dl strösocker
  • silad marinad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela ananasfrukterna på längden och gröp ur fruktköttet och skär bort det träiga i mitten.
  3. Tärna fruktköttet och lägg det i en skål.
  4. Skala apelsinen mycket tunt och ta bort allt det vita och finstrimla det orangea skalet.
  5. Pressa ur apelsinsaften och rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar.
  6. Koka upp vattnet med sockret och koka det till en lag, tillsätt likören och skalstrimlorna.
  7. Låt det koka i ca 4-5 minuter och låt lagen sedan kallna.
  8. Tillsätt apelsinsaften och häll lagen över jordgubbarna och låt dem stå kallt i några timmar.
  9. Sila marinaden och häll den i en skål som tål värme.
  10. Jordgubbarna med skalstrimlorna kan stå i en skål för sig.
  11. Jordgubbarna med skalstrimlorna kan stå i en skål för sig.
  12. Tillsätt äggulor och socker i marinaden och vispa ihop det.
  13. Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten och vispa tills såsen blir tjock och skummig.
  14. Varva sedan ananas och jordgubbar i ananasskålarna.
  15. Fördela såsen, varm eller kall, över dem. In i ugnen tills de får en fin färg.