Nästan alla barn gillar risgrynsgröt - så även denna efterrätt med blåbär och kokos. Och den här kan du experimentera med i all oändlighet med olika smaker som barnen gillar. Mango, jordgubbar, smultron, päron, melon... you name it! Eller toppa med kanel och nötter eller ringla lite honung över! Varför inte ha med sig en termos på picknicken med gröt i? Mums!
Krämig risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt vis i Kumla.
Läs mer
Ingredienser
2 - 3
1 Felix risgröt
1 dl grädde (eller mjölk)
1 smör, en klick
ca 1 dl blåbär
ca 1 dl blåbärssylt
ca 1 dl kokos, kokosflarn (eller riven kokos)
Gör så här
Kläm ut den ekologiska gröten i en kastrull med grädden och en klick smör.
Värm upp och tillsätt blåbärssylten på slutet. Häll upp i tallrikar och tillsätt blåbär och kokos. Gröten går även utmärkt att äta kall, skippa smöret men rör ut med lite grädde eller mjölk.