Mutzel - en kombination av muffins och bretzels

Mutzel - en kombination av muffins och bretzels
Foto: TV4

Saftiga muffins med bretzels och röda vinbär, toppas med marängsmörkräm och minibretzels.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

3 oktober 2017

Du behöver

Muffins

  • 1,5 dl mjöl
  • 0,25 dl mixade bretzels
  • 1 dl socker
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 63 ml yoghurt
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 dl röda färska vinbär

Marängsmörkräm

  • 200 g smör
  • 4 g vaniljsocker
  • 75 g äggvita
  • 110 g socker
  • 1 nypa salt

Dekoration

  • bretzels
  • minibretzels

Gör så här

  1. Muffins
    Blanda mjöl, bretzels, socker och bakpulver i en bunke. Blanda smör, ägg, yoghurt och vanilj i en annan bunke och vispa ihop. Blanda sedan i det torra med vätskan.
  2. Fyll i formar som är i en minimuffinsplåt och lägg på 3-4 röda vinbär på varje muffins. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna innan du spritsar på marängsmörkräm.
  3. Marängsmörkräm
    Vispa smör och vaniljsocker vitt. Blanda äggvita, socker och salt i en bunke och värm under omrörning över vattenbad till 65 grader. Häll över till assistent och vispa tills marängen blivit kall på hög hastighet.
  4. Sänk hastigheten och blanda i lite smör i taget. Vispa fluffigt. Häll i spritspåse med tyll.
  5. Dekoration
    Spritsa på marängsmörkrämen och fäst krossade bretzels på sidorna. Toppa med en minibretzel!
Kommentera receptet

Fler goda recept