Mutzel - en kombination av muffins och bretzels

Mutzel - en kombination av muffins och bretzels
Foto: TV4
Veronika Dahl
Veronika Dahl

Mutzel - en kombination av muffins och bretzels

Av: Veronika Dahl

Från: Hela Sverige bakar

16 ingredienser

Saftiga muffins med bretzels och röda vinbär, toppas med marängsmörkräm och minibretzels.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Muffins

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl mixade bretzels
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 63 ml yoghurt
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 dl färska röda vinbär

Marängsmörkräm

  • 200 g smör
  • 4 g vaniljsocker
  • 75 g äggvita
  • 110 g strösocker
  • 0,5 krm salt

Dekoration

  • bretzels
  • minibretzels

Gör så här

Håll skärmen tänd

Muffins

  1. Blanda mjöl, bretzels, socker och bakpulver i en bunke. Blanda smör, ägg, yoghurt och vanilj i en annan bunke och vispa ihop. Blanda sedan i det torra med vätskan.
  2. Fyll i formar som är i en minimuffinsplåt och lägg på 3-4 röda vinbär på varje muffins. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna innan du spritsar på marängsmörkräm.

Marängsmörkräm

  1. Vispa smör och vaniljsocker vitt. Blanda äggvita, socker och salt i en bunke och värm under omrörning över vattenbad till 65 grader. Häll över till assistent och vispa tills marängen blivit kall på hög hastighet.
  2. Sänk hastigheten och blanda i lite smör i taget. Vispa fluffigt. Häll i spritspåse med tyll.

Dekoration

  1. Spritsa på marängsmörkrämen och fäst krossade bretzels på sidorna. Toppa med en minibretzel!