Mustig lövbiffsgryta
Mustig lövbiffsgryta
10 ingredienser
2 h
"En lättlagad gryta med mycket smak. Den kräver en minimal arbetsinsats, men ska stå och sjuda ett tag." /Jenny
Receptet kommer ur boken Middagstipset av Jenny Warsén, Bonnier fakta.
Ingredienser
- 800 g lövbiff
- smör, att steka i
- 4 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 3 msk koncentrerad oxfond
- 2 msk kinesisk soja
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl crème fraîche
- flingsalt
- persilja (att garnera med)
Gör så här
- Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg.
- Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
- Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1,5-2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
- Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche. Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt.
- Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.