Mustig aubergineragu med pasta

POPULÄRT
koket.se
Mustig aubergineragu med pasta
Foto: TV4
Adam Thulin
Adam Thulin

Mustig aubergineragu med pasta

10 ingredienser

40 min

En väldigt lättlagad och smakrik pastarätt som du gör på få och prisvärda ingredienser. Tagliatelle serveras ihop med en sås på tomat, aubergine och den nordafrikanska kryddblandningen ras el hanout. Vid servering toppar du med riven pecorino.

logo
Adam Thulin

Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 350 g tagliatelle
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5-1 msk ras el hanout
  • olivolja
  • salt

Till servering

  • pecorinoost, finriven
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Skär auberginen i små tärningar. Lägg ut på en tallrik eller skärbräda. Strö över salt och låt stå ca 10 minuter, det gör att vätskan dras ut ur auberginen och lite av bitterheten försvinner.
  2. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  3. Fräs gul lök och vitlök i olivolja i en stekpanna på medeltemperatur ca 5 minuter, rör då och då.
  4. Tillsätt ras el hanout, rör om och låt fräsa med någon minut. Lägg därefter i auberginen och låt även den fräsa några minuter.
  5. Häll på de krossade tomaterna och låt koka i 20-25 minuter. Smaka av med salt.
  6. Koka pastan någon minut kortare än vad som står på förpackningen. Lyft upp pastan från kastrullen och lägg den direkt i tomatsåsen. Ta också med lite pastavatten och blanda runt.
  7. Toppa med finriven pecorino och ev lite basilika.

Glöm inte att källsortera ditt matavfall och njut av din mustiga ragu med aubergine.