Munsbitar med rosmarinkola, choklad, jordnötter och bacon

3 röster

Läckra små munsbitar med jordnötsbotten, seg rosmarinkola, chokladganache och knaperstekt bacon.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Du behöver

Jordnötsbotten

  • 200 g jordnötter
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör

Chokladganache

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 30 g smör

Kola

  • 35 g smör
  • 0,7 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk färsk rosmarin

bacon

  • 50 g bacon

Gör så här

  1. Jordnötsbotten
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa jordnötterna tills de nästan är som ett “mjöl”. Blanda med ägg, mjöl och smör. Tryck ut i långpanna och grädda ca 10 minuter i ugn. Tag ut och stansa ut 5 st cirklar.
  3. Chokladganache
    Koka upp grädde. Häll över finhackad choklad och låt stå några minuter. Blanda försiktigt ner smöret och rör runt. Ställ i kyl för att svalna.
  4. Kola med rosmarin
    Blanda alla ingredienser förutom rosmarin och koka upp. Dra ner temperaturen och låt kolan sjuda i ca 20 minuter, rör då och då.
  5. Finhacka rosmarin och blanda ner i kolan. Häll upp i en silikonform och ställ in i kyl.
  6. Bacon
    Finhacka bacon och stek det knaprigt. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
  7. Montering
    Placera en kolabit på varje jordnötsbotten. Toppa med chokladganache och baconströssel.
28 november 2017