Munsbitar med rosmarinkola, choklad, jordnötter och bacon

2 röster

Läckra små munsbitar med jordnötsbotten, seg rosmarinkola, chokladganache och knaperstekt bacon.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Visa mer

Du behöver

Jordnötsbotten

  • 200 g jordnötter
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 50 g smör

Chokladganache

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 30 g smör

Kola

  • 35 g smör
  • 0,7 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk färsk rosmarin

Bacon

  • 50 g bacon

Gör så här

  1. Jordnötsbotten
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa jordnötterna tills de nästan är som ett “mjöl”. Blanda med ägg, mjöl och smör. Tryck ut i långpanna och grädda ca 10 minuter i ugn. Tag ut och stansa ut 5 st cirklar.
  3. Chokladganache
    Koka upp grädde. Häll över finhackad choklad och låt stå några minuter. Blanda försiktigt ner smöret och rör runt. Ställ i kyl för att svalna.
  4. Kola med rosmarin
    Blanda alla ingredienser förutom rosmarin och koka upp. Dra ner temperaturen och låt kolan sjuda i ca 20 minuter, rör då och då.
  5. Finhacka rosmarin och blanda ner i kolan. Häll upp i en silikonform och ställ in i kyl.
  6. Bacon
    Finhacka bacon och stek det knaprigt. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
  7. Montering
    Placera en kolabit på varje jordnötsbotten. Toppa med chokladganache och baconströssel.
28 november 2017

Laddar fler recept