Mumsbitar med rischoklad och karamell
Mumsbitar med rischoklad och karamell
8 ingredienser
30 m
Riktigt goda och enkla små mumsbitar av kondenserad mjölk och choklad. Blandat med puffat ris blir det här ett oslagbart snacks!
Ingredienser
- 200 g kondenserad mjölk sötad
- 1,25 dl brunt farinsocker
- 1,5 msk glykos (flytande)
- 60 g normalsaltat smör
- 100 g vit bakchoklad, hackad
- 2 tsk vaniljsocker
- 500 g mjölkchoklad
- 3 dl rispuffar
Gör så här
- Klä en fyrkantig form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Kombinera sötad kondenserad mjölk, brunt farin, glukos och smör i en kastrull. Koka upp på spisen under omrörning.
- Sjuda på medelvärme under omrörning i ytterligare 10 minuter tills blandningen börjar bli tjock och lossna ifrån sidorna och botten på kastrullen när du rör. Stäng av värmen och blanda i vit choklad och vaniljsocker. Rör i tills karamellen är jämn och slät.
- Lägg åt sidan medan du förbereder rischokladen.
- Smält mjölkchoklad i mikrovågsugnen i 30 sekunders intervaller tills den nästan smält helt. Se till att röra mycket emellanåt, eftersom det minskar risken för överhettning av choklad.
- Tillsätt puffat ris i den smälta mjölkchokladen och blanda väl.
- Häll hälften av blandningen i den förberedda formen och pressa det ut till kanterna med en spatel.
- Bredd den fortfarande varma karamellen över att släta till ytan.
- Häll försiktigt resten av rischokladen över karamellen och slät ut.
- Låt svalna i rumstemperatur ca 30 minuter, täck sedan med plastfolie och kyl i minst 3 timmar eller över natten. Skär in i rutor och servera.