Koka upp cognac, socker och citronsaft. Koka i någon minut och ta sedan av från värmen. Lägg ner plommonen och låt stå fram tills montering.
Maränger
Blanda äggvitor, citronjuice och 1/3 av sockret i bunke. Vispa på lägre hastighet i början, och när äggen börjar bli vita har du i resten av sockret och ökar hastigheten. Fortsätt vispa till fast och smidig marängsmet.
För över marängsmeten till en spritspåse eller klicka ut med sked på bakplåtspapper. Grädda marängerna i mitten av ugnen på 125 grader i 45-60 minuter. Här kan du själv välja - lite torrare maränger med längre tid i ugn, lite segare maräng med lite kortare tid i ugnen.
Servering
Vispa grädden.
Häll av vätskan från plommonen och lägg dem i en hög i mitten på ett uppläggningsfat.
Varva maräng, glass och grädde över plommonen, så det blir en stor hög. Riv massor av mörk choklad över så man inte se det vita under - så det ser ut som ett mullvadsbo. Klart!