Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Minicupcakes med mjölkchoklad
Foto: Brett Stevens
Minicupcakes med mjölkchoklad
13
Spara
Från: Muffins och cupcakes
8
ingredienser
Söta små minicupcakes som bara hoppar in i munnen!
Bakverk
Fika
Ingredienser
75 g osaltat smör
75 g mjölkchoklad, hackad
1 dl farinsocker
2 ägg, lätt uppvispade
1 dl vetemjöl, siktat, extra fint, självjäsande (eller 1 dl siktat vanligt vetemjöl + 1/2 tsk bakpulver
Ganache
80 g mjölkchoklad, hackad
2 tsk vispgrädde
silverkulor, att dekorera med
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Värm ugnen till 150 grader.
Placera 12 små papperformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
Lägg smöret och chokladen i en värmetålig skål och placera den över vattenbad utan att den vidrör vattnet.
Rör tills blandningen har smält. Lyft sedan bort den från värmen, blanda ned socker och ägg och sikta ned mjöl (och eventuellt bakpulver).
Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 20–25 minuter.
Kontrollera att de är färdiga.
Låt dem vara kvar i plåten i 10 minuter och låt dem sedan kallna helt på ett galler.
Ganache
Placera en skål med choklad och grädde till ganachen över vattenbad utan att den vidrör vattnet.
Lyft bort skålen från värmen när chokladen smält och rör blandningen
slät och fin.
Låt den svalna i cirka 8 minuter eller tills den tjocknat en aning.
Ställ gärna kakorna i den kalla plåten medan du brer 1 rågad tesked ganache på varje kaka.
Dekorera dem sedan med silverkulor.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut