Mozzarellagratäng med parmalindad kyckling

Mozzarellagratäng med parmalindad kyckling Kungsörnen
Foto: Köket.se

Mozzarellagratäng med parmalindad kyckling

17 ingredienser

40 m

En rätt som passar perfekt som bjudmat! Funkar även riktigt fint i matlådan ifall det nu skulle bli något över.

Ingredienser

portioner
  • 400 g Kungsörnen Conchiglie
  • 3 klyftor vitlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk grönsaksfond
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • salt
  • peppar
  • olja (till stekning)
  • 2 dl crème fraîche
  • 100 g riven ost
  • 250 g mozzarellaost

Parmalindad kyckling

  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 125 g parmaskinka
  • smör (till stekning)

Servering

  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka Conchiglie ca 2 minuter kortare än enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek vitlök i olja i en stekpanna tills den mjuknat något.
  4. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt burktomaterna, grönsaksfonden och kryddorna. Låt koka ihop.
  5. Salta och peppra kycklingen. Rulla in filéerna i parmaskinkan. Bryn filéerna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg.
  6. Lägg över kycklingen i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
  7. Blanda pastan med såsen och blanda i crème fraîche och den rivna osten. Häll upp i en ugnssäker form och toppa med mozzarella som du rivit i bitar med händerna.
  8. Gratinera i ugnen tills gratängen fått gyllene färg, ca 12-15 minuter.
  9. Servera kycklingen tillsammans med den goda pastagratängen och lite färsk basilika. Mums!
TIPS!