Mozzarellagratäng med parmalindad kyckling

Foto: Köket.se
Mozzarellagratäng med parmalindad kyckling
17 ingredienser
40 m
En rätt som passar perfekt som bjudmat! Funkar även riktigt fint i matlådan ifall det nu skulle bli något över.
Ingredienser
- 400 g Kungsörnen Conchiglie
- 3 klyftor vitlök, finhackad
- 2 msk tomatpuré
- 2 burkar krossade tomater
- 2 msk grönsaksfond
- 0,5 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk vitlökspulver
- salt
- peppar
- olja (till stekning)
- 2 dl crème fraîche
- 100 g riven ost
- 250 g mozzarellaost
Parmalindad kyckling
- 500 g kycklingbröstfilé
- 125 g parmaskinka
- smör (till stekning)
Servering
- färsk basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka Conchiglie ca 2 minuter kortare än enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek vitlök i olja i en stekpanna tills den mjuknat något.
- Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare någon minut. Tillsätt burktomaterna, grönsaksfonden och kryddorna. Låt koka ihop.
- Salta och peppra kycklingen. Rulla in filéerna i parmaskinkan. Bryn filéerna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg.
- Lägg över kycklingen i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
- Blanda pastan med såsen och blanda i crème fraîche och den rivna osten. Häll upp i en ugnssäker form och toppa med mozzarella som du rivit i bitar med händerna.
- Gratinera i ugnen tills gratängen fått gyllene färg, ca 12-15 minuter.
- Servera kycklingen tillsammans med den goda pastagratängen och lite färsk basilika. Mums!
TIPS!