Mozzarella aperitivo

Mozzarella aperitivo

8 ingredienser

10 m

Italien på en skärbräda. Härlig Mozzarellaservering som gör sommaren komplett! Enkelt och gott.

Granarolo Mozzarella
Granarolo Mozzarella

Granarolo Mozzarella

Mozzarella Fior di Latte – en riktigt god Mozzarella gjord av 100% komjölk med ett mjukt, porslinsvitt utseende.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 lantbröd
  • 500 g Granarolo Mozzarella [4 pkt à 125 g eller 2 pkt à 250 g]
  • 200 g tomat, gärna små och olika färger
  • 6 msk olivolja
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Riv brödet i munsbitar bitar, olja och salta. Rosta i ugn på 200 grader.
  2. Riv Granarolo Mozzarella i mindre bitar och lägg på en skärbräda eller serveringsfat tillsammans med de delade tomaterna och några kvistar färsk basilika.
  3. Skala och hacka pistagenötterna grovt, strössla över serveringen. Avsluta med att ringla över olivolja, dra några varv med pepparkvarnen och strö på flingsalt.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Krämig Gorgonzolapasta

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer