Morotsrulltårta med cream cheese fyllning

Foto: Köket.se
Morotsrulltårta med cream cheese fyllning
15 ingredienser
30 min
Två favoritkakor i ett! Morotskaka i rulltårteform går dessutom dubbelt så snabbt. Denna magiskt goda rulltårta fylls med syrlig och krämig frosting och håller sig flera dagar i kylen (om den inte äts upp innan vill säga!).
Ingredienser
- 100 g morot, finrivna (ca 2 dl)
- 2 ägg
- 2 dl strösocker (samt extra att stjälpa upp kakan på)
- 2 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kardemumma
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl rapsolja
Fyllning
- 300 g färskost
- 100 g smör, mjukt och rumstempererat
- 0,5 citron, zesten (det gula på skalet)
- 1,5 dl florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Riv morötterna och krama ur vätskan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
- Vänd försiktigt ner morötter och rapsolja. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 5-7 minuter.
- Strö lite socker på ett bakplåtspapper. Vänd upp den nygräddade kakan på pappret och låt svalna.
- Vispa ihop färskost, smör och finriven citronzest till en fluffig kräm. Vänd försiktigt ner florsockret.
- När kakan svalnat helt, bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Förvara i kylen. Rulltårtan är god i flera dagar!
TIPS!