Värm ugnen till 225 grader. Vispa muscovadosocker och ägg poröst. Blanda mjöl, bakpulver, muskot, kanel och apelsinzest. Vänd ned de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd till sist i riven morot.
Grädda i en långpanna mitt i ugnen tills gyllenbrun, ca 8-10 min. Låt svalna på galler och stansa sedan ut 6 rundlar, ca 6 cm i diameter.
Frosting
Vispa mjukt smör fluffigt, vispa sedan snabbt i färskosten, vispa inte för länge. Smaka av med florsocker och vaniljsocker efter tycke. Torrstek valnötterna och hacka grovt.
Montering
Lägg ihop bakelserna genom att bre lite frosting på det undre lagret av en morotskaka, krossa sedan lite valnötter över. På den andra morotskakan spritsas en ros, genom att börja i mitten med en bladtyll och jobba i en cirkel tills du når kanten av kakan. Montera roskakan ovanpå kakan med valnötter och upprepa med resterande bottnar.