Morotsrosor

POPULÄRT
Morotsrosor
Foto: TV4
My Sundberg
My Sundberg

Morotsrosor

13 ingredienser

45 m

Morotskaka i form av bakelser. Toppas med vackra spritsade rosor.

Det här är ett recept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bakelser

Morotsbotten

  • 125 g muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 75 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 apelsin, zest
  • 100 g morot, riven

Frosting

  • 70 g osaltat smör
  • 200 g färskost
  • 70 g florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 30 g valnötter

Gör så här

Morotsbotten

  1. Värm ugnen till 225 grader. Vispa muscovadosocker och ägg poröst. Blanda mjöl, bakpulver, muskot, kanel och apelsinzest. Vänd ned de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd till sist i riven morot.
  2. Grädda i en långpanna mitt i ugnen tills gyllenbrun, ca 8-10 min. Låt svalna på galler och stansa sedan ut 6 rundlar, ca 6 cm i diameter.

Frosting

  1. Vispa mjukt smör fluffigt, vispa sedan snabbt i färskosten, vispa inte för länge. Smaka av med florsocker och vaniljsocker efter tycke. Torrstek valnötterna och hacka grovt.

Montering

  1. Lägg ihop bakelserna genom att bre lite frosting på det undre lagret av en morotskaka, krossa sedan lite valnötter över. På den andra morotskakan spritsas en ros, genom att börja i mitten med en bladtyll och jobba i en cirkel tills du når kanten av kakan. Montera roskakan ovanpå kakan med valnötter och upprepa med resterande bottnar.