Morotskladdkaka med vallmo
Morotskladdkaka med vallmo
13 ingredienser
45 min + tid i kylen
Två favoriter i en - kladdkaka med smak av morotskaka. Och som sig bör när det kommer till morotskaka så toppas den givetvis med ett generöst lager färskoskräm.
Ingredienser
Kladdkaka
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk malen kanel
- 1 msk vallmofrö
- 2 dl morot, finrivna [motsvarar 2–3 mellanstora]
Frosting
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g färskost
Dekoration
- vallmofrö
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, cirka 20 cm i diameter. Smörj kanten med smör och bröa med ströbröd.
- Smält smöret och låt svalna något.
- Rör samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kanel, morötter och smör och rör ihop till en jämn smet utan att arbeta smeten för mycket. Häll smeten i formen.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Kakan ska dallra lite i mitten när den är klar.
- Låt kakan svalna helt, gärna i kylen ett par timmar.
Frosting
- Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Avsluta med att tillsätta färskosten och vispa ihop till en krämig frosting.
- Lägg upp kakan på ett fat, bred på frostingen och strö över vallmofrön.