Två favoriter i en - kladdkaka med smak av morotskaka. Och som sig bör när det kommer till morotskaka så toppas den givetvis med ett generöst lager färskoskräm.
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, cirka 20 cm i diameter. Smörj kanten med smör och bröa med ströbröd.
Smält smöret och låt svalna något.
Rör samman ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kanel, morötter och smör och rör ihop till en jämn smet utan att arbeta smeten för mycket. Häll smeten i formen.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Kakan ska dallra lite i mitten när den är klar.
Låt kakan svalna helt, gärna i kylen ett par timmar.
Frosting
Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Avsluta med att tillsätta färskosten och vispa ihop till en krämig frosting.
Lägg upp kakan på ett fat, bred på frostingen och strö över vallmofrön.